TOT ameliyatı idrar kaçırması olan kadınlarda uygulanır ve yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. Daha önceki yıllarda yapılan başka türdeki ameliyatların tersine etkisi zaman içinde azalmaz ve ciddi yan etkiler oluşumu nadir görülür.
TOT ameliyatı (Transobturator Tape ameliyatı) prensip olarak mesane etrafında zayıflamış dokuların güçlendirilmesi sayesinde hastaların idrar kaçırmasını engeller. Bu dokuların güçlendirmesi için sentetik yapıda şerit biçiminde bir destekleyici kullanılır. Ameliyat sırasında bu şerit vajina içinde bir kesi yapıldıktan sonra her iki bacağın iç tarafından ve mesane etrafından geçirilir. TOT ameliyatının iyileştirici etkisi ameliyattan neredeyse hemen sonra başlar ve sonraki zamanlarda idrar kaçırması %95’e varan sıklıkla engellenir. Kullanılan destekleyici malzemenin sentetik olması nedeniyle mesane ve idrar yollarının yapısında oluşturulan bu düzelme yaşam boyu sürecektir.
TOT ameliyatının yarattığı istenmeyen sorunlar çoğunlukla ciddi değildir ve sık görülmez. Ameliyat yapılan bölge çoğunlukla vajina içinde olduğundan ameliyat olan hastaların vücudunun görülebilen kısımlarında bir yara izi oluşmaz. TOT sonrası iyileşme süresi de çok kısa olacaktır. Bu ameliyatta kullanılan sentetik şeritler veya benzerleri cerrahide çok eskiden beri kullanılmakta ve istenmeyen sorunlar çıkarma olasılığı çok azdır. Hastalar bu ameliyat için hastaneye sabah gelirse genellikle öğleden sonra evlerine gitmeleri önerilir.